понеделник, 8 септември 2008 г.

Като за начало

Хм, първа статия.
Здравейте чудех се с какво да започна.
Заглавието на блога за някои е достаъчно красноречиво (за други вероятно не), но като цяло темите тук вероятно няма да засягат единствено Hero Quest или дори само настолните игри и може би първото нещо за което се сетих да пиша го доказва.

Днес посетих един от сайтовете от който бях черпил основните ресурси за българският превод на Hero Quest ( http://www.heroquestgame.com ) и забелязах че създателите на въпросният сайт скоро са анонсирали създаването на подобен портал посветен на малкият братовчед на гореспоменатата настолна игра, а именно Space Crusade.
Преди няколко месеца това вече беше известно но ми се виждаше осъществимо в неопределен срок. Както изглежда до края на годината и този сайт ще бъде факт.
Адресът на сайта е http://www.starquestgame.com 
Ако заглвието обърква някого от вас ще спомена, че няма правописна грешка. Играта първоначално е издадена в англия през 1990г. (естествено от МВ) и се нарича Space Crusade. В италия обаче излиза под името Star Quest. Нищо фатално ;)

В общи линии двете игри си приличат адски много, това се забелязва от пръв поглед.
Тези от вас който все пак се интересуват от подробности по самата игра могат да посетят страницата посветена на нея в boardgamegeek : http://www.boardgamegeek.com/boardgame/1568 

The Ink


Няма коментари: