неделя, 15 февруари 2009 г.

Orient Express BG EN

Long time no see.
Стана доста време ни вест ни кост.
Доста често ми се случва да чета по чужди форуми теми които започват с : " Не съм писал вече много време, чаках да се случи нещо интересно..."
Не съм чакал да се случи нещо интересно, защото неща се случват постоянно. Не съм писал защото не съм виждал нужда от това.

Ето и една практическа нужда:

Нов Релийс:



В последният месец и нещо работих по една игра, която ми се искаше да освежа и пусна на свобода.
Играта се нарича "Orient Express", на българският пазар е излизала в далечаната вече 1993 година под заглавието "Убийство в Ориент Експрес".
Понеже играта е страхотна и понеже имам едно копие и възможности да я поосвежа сега имате възможноста да я изтеглите и играете с приятели.

По жанр"Orient Express" се определя като дедуктивна игра. Това означава че целта ви в нея е да познаете отговорът на конкретно събитие (в лучаят убийство), като за това в процесът на игра ще разчитате на откъслячни ключови подсказки, който ще ви помагат да си сглобите общата картинка. Тези подсказки в играта се получават при провеждане на рапзпити на заподозрени и незаподозрени членове на екипажа, правене на обиски в различни помещания изпращане и на телеграми до Скотланд Ярд.
Започва да звучи нтригуващо нали ? :)

В пакетът са включени два варианта на играта - на Български и Английски език. В съответствие на това игралното табло и пионките също присъстват в два варианта.

Поради това, че хартиените елементи на оригиналът вече са пострадали от времето а и самият им печат поначало не беше на много високо ниво се отказах от идеята просто да ги сканирам и направих цялостен редизайн на всички елементи.
Игралното табло, пионките, и книжките са изцяло мое дело.
Можете да сравните резултатът сами:





Документите предназначени за печат са с качество 300 dpi.

Редизайнът на играта е направен изцяло на любителска основа и се разпространява свободно.
Не искайте пари за нея от други хора. Не давайте пари за нея ако ви бъдат поискани такива.

Можете да изтеглите целият пакет от тук

Това е.
На всички ентусиасти приятна игра.

The Ink

Няма коментари: