четвъртък, 9 октомври 2008 г.

Settlers of Catan на Българският пазар от Intelli Games


 Здавейте Току-що правих вечерната си обиколка :)

Намерих сайт (отново български), който ме изненада приятно.

 http://www.intelligames.bg/index.html

Както можете да разберете  това е  БЪЛГАРСКИ ПРЕВОД на Settlers of Catan или "Заселниците на Катан", както ще ви стане по-известна от тук нататък (При това съвсем пресен).

Някои от вас може и да са чували за тази игра, имайки в предвид, че вече няколко години твърдо стой в десятката на boardgamegeek. Играта със сигурност е уникална и аз лично препоръчвам на всички, който са заинтригувани , да не се замислят много а да направят нужното за да се сдобят с нея. (Ето това го считайте за реклама).

Заселниците на Катан може да бъде поръчана от сайтът на Intelli както и от сайтът на книжарница "Пингвините". Вероятно скоро ще се разпространи и в други онлайн книжарници, затова ако живеете в малък град започвайте да си отваряте очите. 

За тези който са съвсем боси за какво става въпрос ще оставя няколко връзки от които можете да се осведомите по-подробно за системата на игра:

http://www.sivosten.com/content.php?review.780

http://www.catan.com/

http://www.boardgamegeek.com/game/13

Мисля, че Катан има големи шансове да стане популярна в България, стига достатъчно много хора да узнят за нейното съществуване. И надявам се, че ако това се случи, тя ще поведе след себе си и други интересни заглавия, койото да пораздвижат малко българският пазар и да откъснат хората поне за няколко часа от мониторите на компютрите им.

А защо не и да дадът тласък и на креативни люде, който няокй ден да се решет да сътворят и нещо Българско и родно :)

The Ink

Няма коментари: